събота, 17 ноември 2012 г.

ГОТОВИ ПЮРЕТА ИЛИ ДОМАШНО ПРИГОТВЕНИ




  Всяка майка иска да даде най-доброто на своето дете, особено когато става дума за храната. Повечето, включително и аз, са убедени в предимството на домашно приготвената храна и се стараят да я предлагат ежедневно на детето си. Напоследък много майки държат на качествената и здравословна храна и купуват био продукти, ако не за цялото домакинство то поне за децата. Естествено на пазара има различни марки готови пюрета, които са с добро качество без съдържание на сол, захар и глутен. Хип е предпочитана немска марка пюрета, най-вече заради убедеността в качеството и строгия контрол  при производството. За съжаление много хора не могат да си я позволят заради високата цена. 

От българските марки най-достъпни са  Ганчев, Овко, Мандев и Слънчо.

Добро решение за мен са пюретата Бебивита с перфектно унгарско качество и достъпни цени.


 За захранването на моя син аз избрах да приготвям вкъщи сокчетата и зеленчуковите пюрета, защото в момента на пазара има много хубави сезонни ябълки, моркови и тикви. Това  в интерес на истината се оказа много по-лесно, отколкото очаквах. Необходими ми бяха само 2 уреда сокоизтисквачка и пасатор. С тях всичко се приготвя изключително бързо. Спрях се на сравнително евтината марка Taurus и за мой късмет ниската цена не беше предпоставка за лошо качество. Това е сокоизтисквачката. 

С нея сокчетата се приготвят за секунди. Предимството и е, че има две ванички като в едната се събира сокът, а в другата остатъците от плода и така  почистването и е изключително лесно. Зеленчуковите пюрета от картофи, моркови и тиква приготвям с пасатора на Taurus, също толкова бързо и лесно.

 След месец когато Никола трябва да започне да яде и месни пюрета  мисля да продължа да му ги правя вкъщи, поне  докато е спокоен и имам свободно време и мотивация за това. Опитайте и вие, защото когато го правиш за детето си и най-досадното готвене се превръща в удоволствие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар